13 Kasım 2014 Perşembe

Kelime İşlemci Programları İnceleme 2

2)  GOOGLE DOCS GENEL ÖZELLİKLERİ




DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT vb. dosyaları bilgisayarınıza herhangi bir ofis yazılımı yüklemeden doküman oluşturup, düzenleyip, saklayabileceğiniz web tabanlı bir uygulama. Dökümanlarınızı dilerseniz arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz, hazırladığınız sunumları isterseniz web sitenizde tıpkı YouTube’dan video ekler gibi kullanabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemler ücretsiz, ofis yazılımlarına para harcamanıza gerek yok.
Var olan dosyalarınızı karşıya yükleyin. Google Dokümanlar, DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT vb. dahil, popüler dosya biçimlerinin çoğunu kabul eder. O halde, beklemeyin ve var olan dosyalarınızı karşıya yükleyin. Alışık olduğunuz biçimde düzenlenmiş olan masaüstü, düzenleme işlemini çok kolaylaştırır. Karakterleri kalınlaştırmak, altını çizmek, içerden başlatmak, yazı tipini veya sayı biçimini değiştirmek, hücre arka plan rengini değiştirmek, vb. için araç çubuğu düğmelerini tıklamanız yeterli olacaktır. Dokümanlarınıza erişebilecek kişileri seçin. Belirli bir dokümanı kendileriyle paylaşmak istediğiniz insanların e-posta adreslerini girin ve onlara bir davetiye gönderin. Anında paylaşın. Dokümanınızı, elektronik tablonuzu veya sununuzu düzenlemeye veya görüntülemeye davet ettiğiniz herkes, oturum açar açmaz dokümanınıza erişebilir. Başkalarıyla birlikte gerçek zamanlı düzenleme yapın ve sunun. Birden çok kişi aynı anda görüntüleyebilir ve değişiklikler yapabilir. Elektronik tablolar için ekranda görüntülenen bir sohbet penceresi vardır ve doküman düzeltmeleri tam olarak kimin neyi ne zaman değiştirdiğini size gösterir. Bir sunuyu birlikte görüntülemek çok kolaydır, sunuya katılan herkes konuyu otomatik olarak sunucuyla birlikte izleyebilir.

2.1) Avantajları


·        Google Docs  ile geçmişten kalan alışkanlıklarınızı bir kenara bırakacak ve dokümanlarınıza her yerden erişme fırsatını yakalamış olacaksınız.
·        Arkadaşlarınızla dünyanın neresinde olursanız olun ortak çalışabilecek ve ofis dışında olduğunuz zaman işlerinizin aksamamasını sağlayacaksınız.
·        Bilinen diğer tüm dosya biçimlerini ise Google Docs üzerinde saklayabilirsiniz.

2.2)Dezavantajları


·        Google Docs'un tek dezavantajı, uygulamalardan hiçbirinin Microsoft Office gibi popüler masaüstü verimlilik yazılımları kadar sağlam olmaması. Basit bir yararlılığa ihtiyacınız varsa, Google Docs kullanışlı olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz İçin Teşekkürederiz.