13 Kasım 2014 Perşembe

Kelime İşlemci Programları İnceleme 1

1)       ZOHO WRİTER GENEL ÖZELLİKLERİ




Zoho. Bireysel kullanıcıların bireysel ihtiyaçlarına ücretsiz olarak yanıt veriyor. zoho.com adresi üzerinden ücretsiz kayıt yaptırıp onlarca kaliteli hizmetten yararlanabiliyorsunuz
Docs; Sheet, Show ve Writer : Doküman yönetimi online, sheet ile hesap tabloları, show ile sunumlar, writer ile yazılı dokümanları oluşturabiliyor, yönetebiliyorsunuz. Benzer hizmetler google’da “docs” olarak biliniyor.
Share : Belgeleri yüklemek (upload), depolamak, paylaşmak için depolama alanı da Zoho tarafından hizmetler silsilesine eklenmiş.
Notlar : Gmail’de olduğu gibi not alabiliyorsunuz, basit bir not defteri.
Görevler : Yapılacak işler listesi benim gibi sizin de uzunsa ve önümüzdeki 1 ay boyunca haftada en az 2 etkinlik varsa, görevlerin önemini benim kadar önemsiyorsunuz demektir. Yaklaşan görevleri ya da geciken görevleri de hatırlatıyo
Wiki : Online wiki oluşturabiliyorsunuz. Şu an itibariyle google henüz bu hizmeti vermiyor.
Bahsetmeden geçilmeyecek bir özellik de izin verilen ip numaraları. Sadece izin verdiğiniz ip numaralı bilgisayardan zoho hesabınıza erişim imkanı vererek kendinizi sağlama alabilirsiniz.

1.1      ) Avantajları


·        Uzak masaüstü bağlantısı kurup, arkadaşlarınıza yardım edebilirsiniz. Ya da evinizdeki/işyerinizdeki bilgisayarı uzaktan kontrol edebilirsiniz. Bilgisayarınıza zoho’nun ilgili yazılımını yüklemek ve zoho hesabı olması yeterli.
·        Online bir hizmet olduğu için internet bağlantısı olduğu tüm ortamlarda işlerimizi hallede biliriz.
·        Kullanıcıya  kendi sunucuları altında gerekli depolama alanı sağlaması .
·        Kullanışlı bir ara yüze sahip olması.

1.2 )Dezavantajları



·        Yeterli düzeyde dil desteği sağlamıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz İçin Teşekkürederiz.