16 Kasım 2014 Pazar

Kelime İşlemci Programları İnceleme 5

5)OLİVE OFFİCE PREMİUM GENEL ÖZELLİKLERİ




Olive Phone tarafından geliştirilmiş Olive Office bir ofis uygulamasının karşılaması gerek tüm basit görevleri gerçekleştiriyor. Hem de hiç kafa karıştırmadan. Uygulamaya girdiğinizde ilk olarak basit kullanıcı arayüzü sizi etkiliyor. Fonksiyonları dört basit kategoriye ayrılmış. Ana ekran, en son düzenlediğiniz dosyaların göründüğü yer. Farklı dillerde desteğe rağmen, test süreci sırasında İngilizce’den Türkçe’ye çevirmeye başaramadım.
Uygulama belleğin iç ve dışına ulaşmanızı kolayca sağlıyor. Burada taşlar yalnız biraz oynuyor. Uygulamanın iç ve dış belleği nasıl ayırt ettiği konusunda bir fikrim yok. Nexus 4’ümün dış belleği olmamasına rağmen, dosyalarımdan bazıları dış bellekte görünüyor. Bu Android cihazınızda hem iç, hem dış bellek kullanıyorsanız, kafa karıştırıcı olabilir.
Ek uygulamaların fiyatını görebiliyorsunuz / © AndroidPIT/Olive Phone
Diğer yandan, bu fonksiyonel uygulamanın bir eksiği bulut entegrasyonunda ortaya çıkıyor. Ne yazık ki sadece üç bulut servisi Olive Office ile uyumlu. Bunlar; Dropbox, Google Docs ve Box. Bu konuda uygulama geliştirilebilir. Function sekmesi de kafa karıştırabilir. Burada Olive Phone dışında önerilen uygulamalar duruyor. PDF çevirici ve el yazısı tanıma uygulamalarının kullanılması için satın alınması gerekiyor ama tam da anlaşılmıyor. Mesela, kablosuz ile dosya transferi yapma uygulaması ücretsiz olarak bulunuyor. Ancak ücretsiz olan Instagram yok, ya da bazı paralı diğer servisler de yok. Bunlar neye göre seçiliyor, anlamış değilim.
Bunları bir kenara bırakırsak, rakiplerinde olmayan bazı ek görevleri yerine getiriyor. Mesela Word dokümanlarına yorum ekleyebilme özelliği bulunuyor. Daha önce kaydedilen yorumlar da çift tıkla açılıyor. Bu sayede akıcı şekilde yorumları okuyabiliyorsunuz.
Ekran ve Kontroller

Olive Office işleyişi ve grafik sunumu konusunda hem eksilere, hem artılara sahip. Grafik sunum başarılı çünkü basit sunuş gayet ikna edici ve sistemin geneline cuk oturuyor. Ancak bu güzel arayüzü, aşağıda görebileceğiniz gibi, çirkin ekran hatalarıyla büyüsünü kaybediyor.
Bu tip hatalar uygulamanın tüm havasını söndürüyor / © AndroidPIT/Olive Phone
Genel işleyişi daha geliştirilebilir. Daha önce bahsettiğim gibi, kontrol barı uygulamanın arayüzüne iyi entegre olmamış. Bu yüzden akıcılığı bozuyor. Aşağıdaki menü tuşu sinir bozucu çünkü benzer bir menü zaten ekranın sağ üst köşesinde mevcut.
Hız & İstikrar
Test süreci boyunca, Olive Office Premium donmadı ve kendi kendini kapamadı.
Fiyat/Performans Oranı

Olive Office Premium ücretsiz bir uygulama. Bazı uygulama içi satın alma seçenekleri mevcut ancak zorunlu değil ve uygulamanın fonksiyonelliğini aksatmıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz İçin Teşekkürederiz.