31 Ekim 2015 Cumartesi
Öğrenme ve Öğretme Kuramları - 1
12:53
Yorum yok
Almakta olduğum öğrenme ve öğretme kuramları dersi kapsamında işlediğimiz konuları, tartıştığımız kavramları ele alarak bunlarla ilgili kısa kısa günlük tarzında yazılar yazmaya başlayacağım.
Bugün almış olduğumuz dersin ilk günü dersin anlamına ve içeriğine uygun olarak ilk öğrenmemiz gereken öğrenme ve öğretme kavramlarının anlamını ve bu konuda ne kadar bilgimiz olduğunu ölçtük. öğrenmenin yaşantımızla paralel olduğunu, ölçülebilir olduğunu ve gözlemlenebilir bir olgu olduğunu öğrendik daha sonra çeşitli felsefecilerin ve düşünürlerin bu konu hakkında ortaya attıkları fikirleri ve bu fikirlere dayanarak yaptıkları deneylerin bazılarını konuştuk.
Öncelikle Ivan Pavlov 'un "Davranışçı Öğrenme Kuramı" adı verilen bir konuyu ve yapılan deney sonucu ortaya çıkan klasik şartlanma kavramını işledik. Fazla detaylara girmeden yazmak istiyorum. İnsanları ve hayvanları doğal dürtülerini kullanarak onları bir şey yapmaya alıştırmak ve aniden alıştığı şeyi yapmayı keserek doğal fizyolojik değişiklikleri inceledik ve klasik şartlanmanın ne demek olduğuyla ilgili bazı fikirler edindik.
Daha sonra Skinner'in "Edimsel Koşullanma " kuramı ile ilgili konuştuk Skinner'a göre öğrenme davranışlarda meydana gelen değişikliklermiş yaptığımız her davranışın sonucunda pozitif veya negatif geri dönüşlerin insan veya hayvan davranışlarını şekillendirmekte olduğunu söylemiş.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz İçin Teşekkürederiz.